Boc nu vede nicio problemă în organizarea UNTOLD în plină perioadă de creștere a cazurilor COVID: „Viața nu poate fi oprită acum! Și nici viața economică nu va mai putea fi oprită!”

Primarul Emil Boc consideră că organizarea Festivalului UNTOLD în perioada 9 – 12 septembrie nu reprezintă nici un pericol pentru populație, deși cazurile de COVID-19 cresc tot mai mult de la o zi la alta. De exemplu, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 946 cazuri noi, iar în județul Cluj, 45 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

Într-o emisiune a unei publicații locale online, Boc a fost întrebat cum vede evenimentele care au loc în această perioadă în Cluj-Napoca, dar mai ales organizarea UNTOLD luna viitoare.

„Le văd în siguranță pentru că acolo intră oameni vaccinați sau care au test. Și acolo nu se pune problema, din punctul meu de vedere, amplificării situației pentru că intră controlat. Nu e ca la restaurante sau în piața publică unde nu ai un control. Acesta este un eveniment la care oamenii fie au vaccinul făcut, fie sunt testați. Este o procedură verificabilă. Vedeți, și la Sibiu este Festivalul de Teatru acum în derulare, în plină activitate”, a spus primarul.

Boc crede că viața economică nu mai poate fi oprită. Altfel, vom intra într-o criză economică, iar acest lucru va duce la o explozie a prețurilor.

„Viața nu poate fi oprită acum. Și nici viața economică nu va mai putea fi oprită. Trebuie să mergem mai departe pentru că altfel trecem printr-o criză economică și explodează prețurile în preajma noastră. Dacă nu merge economia, din ce o să mai plătim facturile? Trebuie să ne gândim și la componenta asta că nu avem voie să oprim mersul vieții, dar să fim responsabili în același timp. Și ce mare filosofie e să aplici un vaccin ca să fii responsabil și să meargă și societatea mai bine și ceilalți să își poată continua activitatea economică și viața normală”, a conchis Boc, pe această temă.

Adauga comentariu