Blocul din Iris în care angajații Primăriei joacă Solitaire este desfigurat de paragină

„Cea de-a treia primărie de cartier din Cluj va fi deschisă în cartierul Iris”, anunța hotnews.ro, în anul 2007:

„Sediul acesteia va fi situat în Piata Liebknecht, numărul 7-8.

Noua primărie de cartier va oferi servicii de registratură generală, taxe și impozite locale și parcări.

Lucrările de modernizare au fost făcute de firma Ando Construct, câștigătoarea licitației organizată anul trecut (2006 – n.r.) pentru repararea imobilelor aflate în proprietatea statului roman.”

În timp ce proprietarii de imobile din centrul Clujului sunt amendați de către municipalitate pentru clădirile neîngrijite, prin majorarea impozitului cu 500%, blocul din Iris în care angajații Primăriei joacă Solitaire este desfigurat de paragină.

Din 2007, de la „modernizarea” și amenajarea sediului Primăriei de cartier, a trecut mai bine de un deceniu, iar blocul la parterul căruia își iau salariul funcționarii lui Emil Boc arată ca după bombardament.

O întrebare retorică: de ce numai proprietarii din Centru sunt obligați să își îngrijească clădirile, iar municipalitatea, în cartiere, nu are obligația de a își refațadiza și îngriji imobilele în care funcționează?

Chiar dacă blocul întreg este păstorit de asociația de proprietari, Primăria, ca păstor al municipiului, nu are nicio responsabilitate pentru această clădire degradată, în care funcționează de 13 ani, care strică imaginea cartierului, din Clujul cu cea mai bună calitate a vieții?

Până și „firma” Primăriei este improvizată, cu un panou așezat pe un mai vechi firmament găurit:

Se pare că, în Centru, standardele sunt cu 500% majorate față de cartiere, unde se uită și de estetica urbană, și de calitatea vieții, și de responsabilitatea aleșilor locali și a funcționarilor publici față de Cluj, față de clujeni. În cartiere, Primăria „își dă cu firma-n cap”.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu