Audierea afaceristului Ioan Bene, încarcerat în Italia, era programată pe azi. Ce s-a decis în dosarul cu directorul aeroportului David Ciceo?

După mai multe termene în care s-a încercat audierea lui Ioan Bene, afaceristul care are calitatea de inculpat în dosarul cu șpaga dată directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca - David Ciceo, instanța a primit o solicitare aparte. Retras în Italia, unde își ispășeste o parte din condamnările penale în regim închis, Ioan Bene a cerut judecarea lui în lipsă.

Solicitarea vinde după aproape 12 amânări de ședință, de la începutul procesului, pe motiv că Ioan Bene nu era prezent sau nu putea fi citat (neștiindu-se domiciliul actual al acestuia). 

Magistrații de la Tribunalul Cluj au primit și o altă solicitare pentru desecretizarea discuțiilor dintre părțile implicate la dosarul din faza de urmărire penală. 

Ioan Bene a fost trimis în judecată alături de David Ciceo, după ce DNA Cluj a descoperit că afaceristul i-ar fi dat cu titlu de șpagă directorului o casă în Bună Ziua. Procesul dintre cei doi continuă cu audierea de martori și administrarea de probe. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 19 noiembrie. 

Bene este condamnat în alte două dosare: cel cu mită la CJ Cluj și cel cu evaziunea fiscală de la București. Acesta a reușit să fugă din țară înainte ca mandatele de executare a pedepselor să fie puse în aplicare. Ulterior s-a prezentat în fața judecătorilor din Italia, cerându-le să îi recunoască sentințele din România.  

 

Adauga comentariu