Anul cartierelor: în Iris se schimbă bordurile la colț de stradă și în dreptul trecerilor de pietoni

Primarul Emil Boc a declarat anul 2021 drept anul cartierelor și se ține de cuvânt! Pe strada Iris din cartierul omonim, municipalitatea a început să schimbe bordurile, fiindcă orice investiție publică începe cu o bordură și, în Iris, se termină când dă de sare, un exemplu grăitor în acest sens fiind podul Porțelanului, aflat în imediata apropiere a noilor lucrări publice inedite.

De ce inedite? Fiindcă, în an de pandemie, Primăria schimbă bordurile mai „cu obraz”, nu toate, ci numai acolo unde sar mai tare în ochi: în dreptul trecerilor de pietoni și la colțurile de stradă. Bineînțeles, nu se puteau cheltui aiurea banii municipalității pentru schimbarea tuturor bordurilor de pe o stradă, acum, când criza epidemiologică ne lasă fără aer(e), când criza economică ne intră pe ușă. Dar, de câteva borduri, așa, la zebră și pe la colțuri, tot s-au găsit niște bani, să guste și iriștenii niște modernitate, ca în Centru!

Priviți cum „anul cartierelor” proclamat de primarul gospodar Emil Boc începe să devină realitate!

Strada Iris primește, în aceste zile, borduri noi în dreptul trecerilor de pietoni:

Și la colțurile de stradă:

Cu noile borduri, Primăria Cluj-Napoca și-a scos pârleala! A fost impotentă la capitolul pod nou în zonă, dar să schimbe bordurile e capabilă, cu vârf și îndesat, pe la colțuri! Adevărul e că locuitorii din Iris numai de borduri noi mai aveau nevoie, în rest având totul, pentru cea mai bună calitate a vieții: blocuri noi între blocuri, parcuri în paragină, mijloace de transport în comun care vin rar, autoturisme care levitează în așteptarea unor parkinguri, piste de biciclete imaginare ș.a.m.d.

Adauga comentariu