Agresor sexual, condamnat la un an și patru luni de închisoare. Victima a fost ademenită „la colindat”. Psihologii: minorul este și în prezent traumatizat

Un clujean în vârstă de 35 de ani a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru agresuni sexuale. Victima acestuia, un băiețel de 12 ani, a fost ademenită în locuința agresorului pentru a-i cânta Plugușorul. Potrivit informațiilor prezentate la dosar, după ce minorul a terminat de colindat, FEIER MARIUS ADRIAN l-a întins pe un pat, punându-se deasupra copilului și începând să-l pipăie și să-l sărute. Minorul s-a zbătut și a reușit să scape, povestindu-i unui alt prieten cu care era la colindat ce a pățit. 

Martorii audiați la dosar susțin că minorul a fost profund afectat de agresiunile sexuale la care a fost supus, plângând în repetate rânduri.

La patru ani de la incident, specialiștii de la DGASPC Cluj susțin că „starea emoțională a minorului legată de activitatea infracțională care a avut loc la data de 01.01.2017 a fost și este încă alterată. Astfel, s-a statuat că în contextul rememorării abuzului suferit, minorul manifestă distres emoțional concretizat prin comportament afectiv de plâns, evitarea contactului vizual, acesta experimentând o trăire emoțională de tristețe. De asemenea, minorul încearcă stări de teamă în urma acestui eveniment, de exemplu, atunci când observă pe stradă persoane care seamănă cu agresorul, adoptă reacții comportamentale de fugă, concluzionându-se, în urma procesului de evaluare psihologică clinică, că în cazul minorului sunt prezente elemente din tulburarea de stres post-traumatic”.

Instanța l-a condamnat pe Feier la un  an și patru luni de închisoare. Pe lângă condamnarea ușoară, Feier are de achitat doar 3.000 de lei pentru daune morale, însă nu mai are voie să se apropie de victimă sau de orice persoană minoră sub 14 ani, la o distanță mai mică de un metru. 

 

Adauga comentariu