În 2020, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat numai două locuințe sociale. Cu 7,4 milioane de euro, cât au costat studiile de fezabilitate pentru metrou, se puteau cumpăra 74 apartamente de 2-3 camere

În Clujul în care primarul proclamă cea mai bună calitate a vieții din România, există un ghetou, la Pata Rât, unde oamenii locuiesc în condiții inumane. Municipiul are mare nevoie de locuințe sociale, cererile pentru acestea depășind cu mult fondul de locuințe disponibile, însă Primăria Cluj-Napoca are alte priorități de investiții.

În raportul său de activitate pentru anul 2020, Emil Boc notează, la capitolul „Investiţii în infrastructura socială”:

„Au continuat lucrările la blocul de locuinţe sociale de pe strada Ghimeşului (12 locuinţe). Blocul este realizat în proporţie de 90%, dar constructorul a depăşit termenul stabilit (fapt pentru care Primăria va aplica penalizări) şi lucrările se vor finaliza doar în 2021. De asemenea, au fost achiziţionate două locuinţe pentru extinderea fondului de locuințe sociale.”

În același timp, în anul 2020, Emil Boc și reprezentantul Asocierii SWS ENGINEERING SPA-SYSTRA-METRANS ENGINEERING SRL, Radu Gabriel Dumitru, au semnat contractele care au ca obiect „Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții”.

Valoarea contractului este de 35.921.340 lei cu TVA inclus, ceea ce reprezintă 7.437.130 euro cu TVA inclus.

Cu cei 7 milioane 400  de mii de euro cheltuiți pentru studiile de fezabilitate pentru metrou, adică pentru întocmirea de hârtii, Primăria Cluj-Napoca ar fi putut achiziționa, de pe piața liberă, 74 apartamente sociale de 2-3 camere. Numai că nu politicile sociale sunt o prioritate pentru primarul Clujului, ci politicile electorale.

Adauga comentariu