13 paturi noi COVID-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca. Sute de noi infectați sunt depistați zilnic în județ

În contextul valului 4 al pandemiei, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca suplimentează numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19 și înființează 12 posturi noi. În Cluj, în fiecare zi apar sute de cazuri noi de COVID-19. La raportarea de astăzi, au fost comunicate 699 pacienți noi cu această afecțiune.

Conducerea Consiliului Județean Cluj a inițiat un proiect de hotărâre care vizează modificarea structurii organizatorice, organigramei, statului de funcții şi regulamentului de organizare şi funcționare pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”, unitate sanitară subordonată forului administrativ județean.

Pentru ca instituția spitalicească să facă față evoluției pandemice actuale și să răspundă cât mai bine cererii de servicii specifice acestei perioade este necesară modificarea structurii organizatorice. Principalele modificări vizează înființarea în Secția Clinică Pneumologie I a 10 noi paturi COVID-19 și suplimentarea cu trei paturi în cadrul Compartimentului de Anestezie Terapie Intensivă - COVID-19.

Totodată, pentru a asigura continuitatea activității medicale în cadrul secțiilor și compartimentului ATI și a organiza activitatea spitalului astfel încât acesta să răspundă prompt și eficient necesităților pacienților infectați cu coronavirus, se propune înființarea a 12 noi posturi, dintre care trei posturi de asistent medical principal, două posturi de asistent medical, trei posturi de infirmieră, trei posturi de îngrijitoare și un post de brancardier.

„Având în vedere numărul în continuă creștere al persoanelor confirmate cu coronavirus și provocările fără precedent la care este supus întregul sistem medical, suntem nevoiți să ne adaptăm continuu și să luăm cele mai bune decizii menite să asigure un act medical de calitate și să salveze vieți”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Raportarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj arată că situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: rata incidenței pe județul Cluj: 9,11; în ultimele 24 de ore, 699 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj; total număr de teste 2.570 din care 726 diagnostic grupe de risc, 420 teste efectuate la cerere și 1.424 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 760.380 de teste, la nivelul județului Cluj.

77 persoane sunt internate în ATI;

Totalul vindecaților și externaților este de 5.045 din care 3.212 din județul Cluj. Totalul decedaților este de 1.291 din care 794 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 760 pacienți.

Adauga comentariu